Despre ProGuide

Cine suntem noi ?

O echipă de oameni inimoşi, mânaţi de pasiunea şi entuziasmul căutătorilor de comori în răbojul vremii, doritori să creeze, într-un cuvânt, o atmosferă plină de viaţă şi căldură în jurul nostru. Ne propunem să ne regasim adevaratele radacini europene, să adunăm în jurul nostru pe cei care cred că această ţară are dreptul să fie cunoscută la noi parametri în domeniul turismului.

 

Obiectivul principal al asociaţiei il reprezintă să ne facem cunoscuţi pe piaţa turistică, să ne aducem aportul la crearea unor parteneriate de lunga durată cu agenţii economici care desfăşoară activităţi compatibile cu obiectul de activitate al asociaţiei, dar si stabilirea unor relatii de parteneriat cu asociaţii similare din strainătate.

 

Vrem să cladim relatii care să fie de durată, bazate pe competenţă. Pasiunea trebuie sa ne împinga în această acţiune. Ne-am asociat având drept scop promovarea intereselor generale şi comunitare prin activităţi şi acţiuni de interes turistic, cu caracter social, cultural-sportiv, educativ, recreativ, în domeniul pregătirii profesionale, în relaţiile cu societatea civilă şi autorităţile publice. , Suntem o persoană juridică de drept privat fără scop patrimonial, cu caracter profesional şi ştiinţific, începând cu luna …… 2019.

 

Dorim ca lângă noi să vină acei care pot aduce un plus de valoare în acest domeniu,pentru a atrage câţi mai mulţi turişti în zona în care excelăm, adică prezentarea, călăuzirea turistului spre locurile care să-l fascineze, să-l captivăm prin prestaţiile profesioniste ale ghidului de turism. Ne-am propus câteva obiective de atins dar şi realizabile, care au vizat atât resursa umană dar şi cea materială, să valorizăm experienţa, abilităţile de comunicare ale unor colegi, etc. . Noi, ghizii de turism, avem nevoie de un branding personal, pentru a avea un renume în domeniu, pentru a ne bucura de clienţi care să ne recomande, pentru a atrage oameni care intră pentru prima oară în contact cu numele nostru şi cartea noastra de vizită, pentru a ne construi o imagine de profesionist şi de expert în mintea tuturor celor din domeniul nostru. Poate unii vor spune că ne-am ales un proiect îndrăzneţ. Da, un proiect din care nu trebuie să iesim mai bogati financiar, trebuie sa ieşim mai bogati sufleteşte, cultural şi eventual profesional.

 

Aşadar, credem că putem acţiona pentru:
1. implementarea serviciilor de ghid de turism într-o manieră mai atractivă, bazată pe professionalism, prin ofertele şi promptitudinea serviciilor noastre;
2. diversificarea produselor turistice oferite, programe turistice variate, atractive, o gamă nouă de acţiuni care să fie bazate pe parteneriate viabile cu partenerii din turism, administraţia publică,
3. motivarea personalului pentru a presta servicii de calitate,
4. O nouă abordare pe linia formării profesionale, diversificarea ariei curiculare, promovarea asociaţiei,
5. iniţierea de proiecte europene în parteneriat cu alţi prestatorii de servicii turistice, cu autorităţile locale, cu instituţii şi organisme guvernamentale,
6. atragerea de fonduri din donaţii, sponsorizări, din partea unor agenţi economici pentru care putem presta activităţi în contrapartidă.

 

Ne găsiţi pe pagina noastră pe facebook Asociatia profesionala a Ghizilor de Turism „ProGuide”’’.